Få råd til mere økologi

1. Start med basisvarerne
Gå efter økologiske basisvarer – dem, du spiser meget af. Mælk, mel, havregryn, kartofler og gulerødder er typisk ikke meget dyrere i økologisk udgave, så du får meget økologi for pengene ved at vælge økologiske basisvarer.

2. Skru op for det grønne og ned for kødet
Køber du mindre kød og flere grøntsager, skåner du både klima og pengepung og får råd til mere økologi. Mange tænker: "Hvad skal vi have af kød i aften, og hvad skal vi have til?" Tænk lige omvendt. Vælger du økologiske kød sikrer du høj dyrevelfærd. Prøv også at udskifte salaten med kål. Den er billigere og mætter mere.

3. Brug det, du køber
Hvert år ryger der 63 kilo mad i skraldespanden per dansker. Køb kun det, du har brug for og brug det, du har købt. Der kan hurtigt gå sport i at bruge alle sine rester og undgå at smide mad ud.

4. Lav så meget mad som muligt fra bunden
Det er billigere, og så har du styr på, hvad der kommer i. Lav store portioner, som kan komme i fryseren. Så har du nem mad til travle dage.

5. Køb i sæson
Vælg økologiske frugt og grøntsager i sæson. De er som regel billigere i sæson, og det er der, de smager allerbedst.

Klog på økologi

 

Klik og læs mere om hvad økologi er. For naturen, miljøet, dyrene og dig.

 

Hvad er økologi