Få råd til mere økologi

1. Start med basisvarerne
Gå efter økologiske basisvarer – altså dem, vi spiser meget af. Mælk, mel, havregryn, kartofler og gulerødder er typisk ikke så meget dyrere i økologisk udgave, så derfor får du rigtig meget økologi for pengene ved at vælge basisvarerne i økologisk kvalitet.

2. Skru op for det grønne og ned for kødet
Ved at købe lidt mindre kød og flere grøntsager, skåner du både klima og pengepung og får råd til mere økologi. Mange tænker: "Hvad skal vi have af kød i aften, og hvad skal vi have til?" Tænk lige omvendt. Ved at vælge det økologiske kød sikrer du høj velfærd for dyrene. Når du skruer op for det grønne, så prøv at udskifte salaten med kål. Den er meget billigere og mætter mere.

3. Brug det, du køber
Hvert år ryger der 63 kilo mad i skraldespanden per dansker. Køb kun det, du har brug for og brug det, du har købt. Der kan hurtigt gå sport i at få brugt alle sine rester og undgå at smide mad i skraldespanden.

4. Lav så meget mad som muligt fra bunden
Det er billigere, og så har du helt styr på, hvad der kommer i. Lav gerne store portioner, som kan komme i fryseren. Så har du nem mad til de travle dage.

5. Køb i sæson
Vælg den økologiske frugt og de økologiske grøntsager, der er i sæson. De er som regel billigere i sæson, og det er der, de smager allerbedst.

Klog på økologi

 

Klik og læs mere om hvad økologi er. For naturen, miljøet, dyrene og dig.

 

Hvad er økologi