Far eller fakta

Ren Madglæde handler i høj grad om din holdning til det, du putter i munden, og dermed også til pesticidrester i maden. Når det er sagt, kan det være svært at holde styr på de mange fakta. For hvordan er det nu? Kan man da ikke bare skylle de der pesticidrester af? Eller sørge for altid at købe dansk frugt og grønt? Er du lige som ’far’ lidt forvirret, så får du her svar på nogle af de vigtigste spørgsmål om pesticidrester i maden.

80%

af ikke-økologiske jordbær indeholder rester af pesticider

50%

af ikke-økologiske æbler indeholder rester af pesticider

100%

af ikke-økologiske bananer indeholder rester af pesticider

45%

af de ikke-økologiske frugter fra Danmark er der fundet rester af pesticider i.

30-90%

af pesticidresterne kan skrælles af ikke-økologisk frugt og grønt med ikke-spiselig skræl. Er skrællen spiselig, vil indholdet af pesticidrester være meget højere. Man kan dog ikke sætte en fast procentdel, da det afhænger af, hvilke pesticider, der er brugt.

12

forskellige typer pesticider kan der i værste fald findes i en bakke jordbær. Man ved ikke meget om, hvad der sker, når man indtager flere forskellige pesticider ad gangen. Undersøgelser tyder dog på, at der forekommer en form for cocktail-effekt, som kan være skadelig. Også selvom mængden af de forskellige stoffer er under grænseværdien.

VIL DU VIDE MERE?

Vil du gerne vide endnu mere om, hvad der er op og ned med hensyn til sprøjtegifte i maden, kan du her læse vores Q&A om sprøjtegifte.

 

Q&A om sprøjtegifte