INGREDIENSER

 

ÆBLEGLØGG

1 liter økologisk æblemost

3-4 cm frisk økologisk ingefær

10 økologisk nelliker

10 cm økologisk kanelstang

2 dl økologisk calvados eller vodka

Økologisk rørsukker efter smag

1-2 røde økologiske æbler i små tern

100 g økologiske mandelsplitter

 

PEBERNØDDER, 100 STK:

125 g økologisk sukker

125 g blødt økologisk smør

1/2 dl økologisk piskefløde

1/2 tsk fintrevet frisk økologisk ingefær

1/2 tsk økologisk kanel

1/2 tsk hvid økologisk peber

1/2 tsk stødt økologisk kardemomme

1/2 tsk økologisk bagepulver

1/2 tsk økologisk natron

250 g økologisk mel

 

 

ØKOLOGISK

Æblegløgg med pebernødder

Æblegløgg

Kom æblemost i en gryde. Skræl ingefær og skær den i tynde skiver. Kom ingefær, nelliker og kanelstang i gryden med æblemost. Varm blandingen op ved middel- varme og lad det simre i en halv time. Si krydderierne fra og smag til med rørsukker. Tilsæt calvados eller vodka og varm gløggen langsomt op. Den må endelig ikke koge, da alkoholen så vil fordampe. Fordel æbletern og mandelsplitter i 6 glas og hæld gløggen over. Server straks.

Vi danskere elsker æbler. Faktisk spiser danskerne knap 100 mio. kilo æbler om året! Fordi vi spiser så mange æbler, står æbler alene for 1/3 af de pesticider, vi danskere indtager. Vi du undgå pesticider, er det sikreste at vælge de økologiske æbler. 

 

Pebernødder

Rør smør og sukker godt sammen i en skål. Rør herefter fløden i. Bland krydderier, bagepulver, natron og mel sammen i en skål og sigt det i smørblandingen. Saml dejen hurtigt til den er glat og smidig. Stil dejen på køl i 1/2 time, så smagen fordeler sig og dejen bliver lettere at trille. Tænd ovnen på 200° C. Tril dejen til 1 cm tykke pølser og skær herefter pølserne i 1 cm stykker. Tril stykkerne runde og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag pebernødderne øverst i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde. Afkøl pebernødderne på en bagerist. Opbevar pebernødderne i en dåse med tætsluttende låg.

 

Se flere opskrifter