INGREDIENSER

4 personer

 

Lynsyltede rødløg

1 lille økologisk rødløg

Saft fra 1 økologisk lime

½ dl økologisk æblecidereddike

1 spsk flydende økologisk honning

Salt og peber

 

Salat

75 g økologisk rødkål
3 økologiske appelsiner
50 g økologiske hasselnødder
25 g tørrede økologiske tranebær
75 g økologisk feta

Dressing

2 spsk økologisk olivenolie

1 tsk grov økologisk sennep

1 tsk flydende økologisk honning

Saft fra ½ økologisk citron

Salt og peber

 

 

ØKOLOGISK

Appelsinsalat med tranebær og lynsyltede løg

Skær rødløg i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld limesaft, eddike, honning, salt og peber ovenpå og fordel det godt rundt. Lad løgene trække min. 30.

Snit rødkålen i tynde strimler – brug evt. et mandolinjern. Forkål kølen på et stort fad. Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver og fordel dem ovenpå kålen. Rist hasselnødderne på en varm, tør pande, til de er gyldne, og den brune hinde løsner sig. Nuldr hinden af hasselnødderne og hak dem groft og drys dem ovenpå salaten sammen med tranebær og små stykker feta. Pynt med lynsyltede rødløg og evt. frisk mynte.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og server med det samme.

 

Vidste du, at der er fundet rester af pesticider i 98% af de ikke-økologiske appelsiner? Økologiske appelsiner er fri for rester af pesticider.

Link til rapporten

Se flere opskrifter