INGREDIENSER

4 PERSONER
2 dl hel boghvede
1 squash
2 spsk olivenolie
Salt og peber
4 forårsløg
125 g cherrytomater
1 granatæble
50 g mandler
75 g feta
Havsalt

 

 DRESSING
4 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk grov sennep
Salt og peber

 

ØKOLOGISK

Boghvedesalat med granatæble & knasende mandler

Skyl boghveden og kog den mør i usaltet vand i ca. 15 minutter. Dræn vandet fra, og vend 1 tsk havsalt i mens boghveden er varm. Skær squash i tern og vend dem med olie, salt og peber, og fordel ternene på en bageplade eller i et ildfast fad. Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Kom boghveden i en stor skål og tilsæt de bagte squashtern.

Rengør forårsløg grundigt og skær dem i tynde skiver eller strimler og kom dem i salaten sammen med halve cherrytomater. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til. Vend dressingen i salaten.

Frigør kernerne fra granatæblet. Drys de smukke kerner over salaten sammen med hele eller grofthakkede mandler og smuldr til sidst feta henover.

Har du rester tilbage fra salaten, så opbevar den i en tætsluttende boks i køleskabet og brug den i madpakken dagen efter.

Se flere opskrifter