4 PERSONER

KØDBOLLER
500 g hakket kalv/ flæsk
2 spsk soja
1 æg
2-3 spsk mel
2 tsk mørk sesamolie
1 løg, revet
2 cm ingefær, ca.10 g, revet

KARRYSAUCE
1 løg, finthakket
2 tsk karry
35 g smør
3 spsk hvedemel
2 dl kogevand
2 æbler
3 gulerødder
4 dl kokosmælk
150 g bønnespirer
Salt og peber

 

TILBEHØR
250 g ris + 1 tsk stødt
gurkemeje
4 spsk cashewnødder, ristede
1 bundt koriander

ØKOLOGISK

Boller i kokoskarry

Rør kødet med soja. Tilsæt de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 liter vand i kog i en stor gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller og kom dem i vandet. Lad dem koge i ca. 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.

Tilsæt gurkemeje til risene og kog dem efter anvisning på pakken.

Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i og tilsæt kogevandet under konstant piskning. Skræl æblerne og gulerødderne, skær dem i tern, og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælken. Smag til med salt og peber. Spæd saucen op med lidt kogevand, hvis den er for tyk. Kom kødbollerne i saucen, og lad dem småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt bønnespirerne.

Server retten med kogte ris, ristede cashewnødder og koriander.

Se flere opskrifter