4 PERSONER
2 spsk olie
2 rødløg
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 squash
1 spsk tomatpure
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk oregano
1-2 tsk chilipulver
1 tsk stødt kanel
15 g chokolade, 100%
(eller 1 spsk mørk kakao)
2 ds hakkede tomater
2 spsk syltede jalapenos
1 dl mørk øl
1 spsk brun farin eller kokossukker
250 g kogte kidneybønner
250 g kikærter eller sorte bønner
150 g frosne majskerner
Salt og peber

 

 

 

 

TOPPING
1 frisk rød chili
1 avocado, i tern
8 spsk creme fraiche
1 bdt koriander

Valgfrit
Kogte ris

 

ØKOLOGISK

Chili sin carne med øl, chokolade & kanel

Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og squash ud i små tern og svits det hele i olie i en gryde sammen med tomatpure. Tilsæt spidskommen, oregano, chilipulver og kanel og svits yderligere 2 minutter. Tilsæt chokolade, hakkede tomater, jalapenos og øl og lad det hele simre ved middelvarme i ca. 1 ½ time – blend det hele til en ensartet sauce og smag til med salt, farin eller kokossukker og evt. mere chili. Kog evt. ris. Kom bønner og majs i og lad retten simre, yderligere 30 minutter, og smag til med salt og peber og evt. mere chili.

Anret gryderetten i skåle og top med frisk, rød chili, tern af avocado, creme fraiche og masser af koriander. Du kan sagtens servere ris til din chili sin carne.

Se flere opskrifter