INGREDIENSER
50 STK. 1/2 økologisk vaniljestang 125 g økologisk sukker 300 g økologiske hvedemel Revet skal af 1 økologisk appelsin 225 g økologisk smør 50 g mørk økologisk chokolade |
ØKOLOGISKE
Chokoladesmåkager med orangesmag
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en kniv, så kornene skilles ad.
Bland vaniljekorn, sukker, hvedemel og appelsinskal i en stor skål og ælt små tern af køleskabskoldt smør i blandingen, til dejen er ensartet. Hak chokoladen fint og ælt den i dejen. Form dejen til en lang stang med en diameter på ca. 5 cm. Stil den på køl i mininum 1 time, så dejen bliver skærefast.
Tænd ovnen på 180° C. Skær stangen i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne øverst i ovnen i 8–10 min.
Kom forsigtigt kagerne over på en bagerist, og lad dem afkøle helt, før de kommes i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg.