INGREDIENSER

50 STK.

1/2 økologisk vaniljestang

125 g økologisk sukker

300 g økologiske hvedemel

Revet skal af 1 økologisk appelsin

225 g økologisk smør

50 g mørk økologisk chokolade

 

 

ØKOLOGISKE

Chokoladesmåkager med orangesmag

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en kniv, så kornene skilles ad.

Bland vaniljekorn, sukker, hvedemel og appelsinskal i en stor skål og ælt små tern af køleskabskoldt smør i blandingen, til dejen er ensartet. Hak chokoladen fint og ælt den i dejen. Form dejen til en lang stang med en diameter på ca. 5 cm. Stil den på køl i mininum 1 time, så dejen bliver skærefast.

Tænd ovnen på 180° C. Skær stangen i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne øverst i ovnen i 8–10 min.

Kom forsigtigt kagerne over på en bagerist, og lad dem afkøle helt, før de kommes i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg.

 

Se flere opskrifter