INGREDIENSER

4 PERSONER

4 fed øko hvidløg
25 g frisk øko ingefær
2 spsk øko spidskommen
1 spsk stødt øko koriander
1 tsk øko gurkemeje
1 tsk øko kanel
½ tsk øko kardemomme
3 spsk øko olie
1 øko løg
300 g øko blomkål
2 øko æbler, i små tern
1 ds flåede øko tomater
3 dl øko røde linser, skyllede
5-6 dl vand
1 dåse øko kokosmælk
100 g øko spinat
øko limesaft
salt
evt. øko chilisauce

TOPPING:
1 bdt frisk øko koriander eller øko mynte
100 g ristede øko cashewnødder
2 dl øko yoghurt naturel

 

ØKOLOGISK

DAHL MED RØDE LINSER & VARME KRYDDERIER

Kom hvidløg, skrællet ingefær, spidskommen, koriander, gurkemeje, kanel og kardemomme i en minihakker sammen med olien, og blend det hele godt sammen til en pasta. Pil og hak løget. Svits krydderiblandingen i ca. 5-6 minutter sammen med hakket løg ved middelvarme.

Tilsæt små buketter af blomkål, æbletern, flåede tomater, linser og vand. Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter ved middelvarme. Tilsæt kokosmælk og spinat og evt. lidt mere vand, hvis retten virker for tør. Lad retten simre yderligere i 15 minutter. Smag til med limesaft, salt og evt. chilisauce.

Top med urter, cashewnødder og yoghurt inden servering.

Se flere opskrifter