INGREDIENSER
4 PERSONER 400 g hvide øko asparges 35 g øko smør 45 g øko hvedemel ca. 4 dl øko hønsesuppe eller boullion 1 dl øko sødmælk 2-3 spsk øko æblecidereddike 6 tsk øko rørsukker friskkværnet peber og salt 250 g kogt og pillet øko kyllingeeller hønsekød 8 øko tarteletter |
ØKOLOGISK
DELUXE TARTELETTER MED FRISKE ASPARGES
Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem ud i små stykker. Skræl de hvide asparges, og skær den nederste del af. Skær dem ud i mindre stykker á ca. 0,5-1 cm.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt derefter mel. Rør de to ting grundigt sammen. Tilsæt suppe eller bouillon lidt ad gangen, og rør hele tiden, mens opbagningen simrer. Hæld mælken i lidt ad gangen, og når saucen har en god, tyk konsistens, tilsættes de hvide aspargesstykker.
Smag saucen til med eddike, sukker, salt og peber. Når saucen smager salt, syrligt og sødt, tilsættes det kogte hønsekød og de friske grønne aspargesstykker. Varm det hele godt igennem, og øs fyldet op med rund hånd i lune tarteletter. Pynt med urter – fx ærteskud, dild eller skovsyre.
TIP: Har du ikke en rest kyllinge- eller hønsekød, så kan du bruge kyllingefilet, der er pocheret i letsaltet vand i ca. 18-20 minutter.