INGREDIENSER

4 personer 

Grillet flæsk

600 g økologisk flæsk i skiver

Salt og peber

 

Dressing

2 spsk. øko olivenolie

1-2 spsk. rød øko balsamicoeddike afhængig af bærrenes sødme

1 spsk. flydende øko honning

1 tsk. let knuste rosa peberkorn
(gem halvdelen til pynt) eller cayennepeber efter smag

Salt

 

Spidskålssalat med perlespelt og sommerbær

150 g øko perlespelt eller andre korn

600 g øko spidskål

150 g blandede røde øko bær, fx ribs og hindbær

ØKOLOGISK

Grillet flæsk

Denne opskrift kræver en grill med låg. Flæsk i skiver skal nemlig have indirekte varme – ellers går der ild i kødet.

Krydr kødet på begge sider med salt og peber. Skub kullene ud til siden og stil et ovnfast fad med folie eller en foliebakke ind imellem kullene til neddryppende fedt. Grill kødet under låg på risten over fadet i ca. 25 min. i alt til det er gennemstegt. Du behøver sandsynligvis ikke vende kødet. Hvis kødet mangler farve, kan det lægges på risten direkte over gløderne til sidst, men pas på flammerne! Server det grillede flæsk med spidskålssalat og kold persillesauce.

Kog perlespelten efter pakkens anvisning i letsaltet vand og lad den køle af. Fjern eventuelle kedelige yderblade på spidskålen, skær stokken fra og snit kålen i tynde strimler. Pisk dressingen sammen og bland den i de afkølede speltkorn. Vend blandingen forsigtigt sammen med spidskål og bær og smag til. Drys med resten af peberkornene.

Se flere opskrifter