INGREDIENSER

4 PERSONER

TÆRTEBUND:
125 g øko smør
125 g øko hvedemel
ca. 100 g øko fuldkornshvedemel
1 tsk tørret øko rosmarin
½ tsk salt
2 spsk vand

FYLD:
200 g øko bacontern
1 øko rødløg, finthakket
100 g øko babyspinat
2 øko æg
1 dl øko mælk
salt og peber
125 g revet, mild øko ost

 

ØKOLOGISK

GROV BACONTÆRTE MED SPINAT

Tænd ovnen på 200 grader. Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig.

Når dejen er smidig og blød, formes den til en kugle, lægges på et meldrysset bord og rulles forsigtigt ud indtil den er stor nok til at passe i tærteformen. Tærtebunden prikkes med en gaffel, inden den sættes i ovnen og forbages i ca. 10-15 minutter.

Steg baconternene på en varm pande, indtil de er sprøde. Hvis der er meget overskydende fedt, så hæld det fra. Tilsæt løg og rengjort babyspinat og steg yderligere 2-3 minutter. Fordel blandingen i den forbagte tærtebund. Rør æg, mælk, salt, peber og ost sammen og hæld det over tærten. Bag tærten i ca. 30 minutter.

Servér tærten med en sprød, frisk salat.

Se flere opskrifter