INGREDIENSER

4 personer

 

And

2 økologiske andebryster, ca. 600 g eller en rest and fra juleaften

 

Kryderiblanding til and

2 tsk økologiske fennikelfrø
2 tsk økologisk femkrydderi (five spice)
2 tsk havsalt
1-2 tsk økologiske chiliflager

Salat

200 g økologisk kål, f.eks. grønkål, palmekål, rødkål, savoykål eller en blanding

Kkernerne fra 1 økologisk granatæble

2 økologiske æbler

75 g økologiske pekannødder eller valnødder

 

Dressing

4-5 spsk økologisk olivenolie

Vaniljekorn fra ½ økologisk vaniljestang
2 spsk økologisk æblecidereddike
Salt og peber

 

ØKOLOGISK

Kålsalat med spicy and og vaniljedressing

Læg andebrysterne i et ildfast fad. Rør krydderierne sammen og gnub dem godt ind i kødet. Læg låg på fadet eller brug staniol, og bag andebrysterne ved 150 grader varmluft i ca. 3 timer eller indtil kødet er helt mørt. Spring dette over hvis du har rester af juleanden – brug evt. kødet derfra og rist det på en pande i krydderierne.

Rengør kålen grundigt og hak/skær det i små stykker/tynde strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, massér den evt. ind i kålen og lad den gerne trække i ca. 1 time inden servering.

Skær æblerne i tynde både og bland dem i salaten sammen med granatæblekerner. Riv eller træk med to gafler det møre andekød fra hinanden og fordel det ovenpå salaten inden servering. Drys med grofthakkede nødder lige inden servering, så de ikke bliver bløde. Salaten kan serveres med groft brød.

 

Vidste du, at økologiske ænder har adgang til det fri og får økologisk foder?

 

Se flere opskrifter