INGREDIENSER

4 PERSONER
250 g kikærtemel
5 dl vand
2 spsk olivenolie
Et nip salt
1 fed hvidløg
4 tsk sennepsfrø, valgfrit
FYLD:
75 g babyspinat
2 gulerødder
100 g spirer, fx bønnespirer
eller løgspirer
100 g friske blåbær

 

DRESSING
75 g feta
5 spsk olivenolie
Saft fra ½ citron
Sort peber
2 tsk sesamfrø

SYLTEDE RØDLØG
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
4 spsk sukker
Sort peber

 

ØKOLOGISK

KIKÆRTEPANDEKAGER MED REGNBUESALAT OG FETADRESSING

Forbered de syltede rødløg et par timer eller et døgn forinden. Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække nogle timer eller i et døgn, inden de bruges.

Kom kikærtemel i en skål og rør det sammen med vand, olie, salt og revet hvidløg – lad dejen hvile i skålen i ca. 45 minutter.

Varm ovnen op til 225 grader, varmluft, og stil en pande på 16 cm i diameter ind i ovnen (brug en pande, der kan tåle varmen) og lad panden varme op – det tager ca. 10 minutter. Tag den varme pande ud af ovnen og kom en smule fedtstof på panden – kom knap ½ tsk sennepsfrø på panden, og hæld derefter 1/8 (ca. 1 dl) af dejen på panden, og sørg for det fordeles jævnt over hele panden. Stil panden tilbage i ovnen og bag pandekagen i ca. 4-6 minutter eller indtil kanterne er gyldne og begynder at løsne sig fra panden. Læg den færdige pandekage på et stykke bagepapir og gentag processen til der er 8 små færdige pandekager.

Skyl spinaten grundigt. Skræl gulerødderne og skær lange, tynde strimler med en tyndskræller. Bland spinat, gulerodsstrimler, spirer og blåbær sammen i en skål med 4 spsk syltede rødløg og fordel blandingen på pandekagerne.

Smuldr feta i en skål og mos det med en gaffel. Pisk olie og citronsaft i og smag dressingen til med peber. Fordel dressingen ovenpå salaten og drys med sesamfrø.

 

 Se flere opskrifter