INGREDIENSER

14 boller

500 g økologisk hvedemel

4 dl lunkent vand

10 – 20 g økologisk gær, afhængig af hævetid

1 spsk. økologisk honning

1 reven økologisk gulerod

1⁄2 tsk. salt

 

ØKOLOGISKE

KOLDHÆVEDE GULERODSBOLLER

Opløs gær i lunkent vand og tilsæt mel, salt, honning og reven gulerod. Ælt grundigt. Gerne på maskine ved jævn hastighed i 10-20 minutter. Resultatet efter æltning skal være en sej og klæbrig dej, som hænger lidt fast til fingrene. 

Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i køleskabet i 6-10 timer.

Tag forsigtigt små klumper af dejen med en ske dyppet i vand og sæt dem i lidt mel eller fedtstof på en bageplade.

Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 250 °C. Den høje temperatur giver en mørk og smagfuld skorpe. Lad dem afkøle på en bagerist. 

 

Se flere opskrifter