INGREDIENSER

4 PERSONER

SALAT:
2 dl øko perlespelt
½ øko spidskål, 250 g
2 modne øko avocadoer
150 g øko hindbær
75 g øko mandler, ristede

SPYD:
400 g hakket øko svinekød
2 tsk tørret øko oregano
1 spsk øko sennep
2 spsk øko tomatpuré
salt og peber
øko olie til stegning
8 træspyd

 

DRESSING:
1 spsk grov øko sennep
1 spsk øko æblecidereddike
1 spsk øko ahornsirup eller
flydende øko honning
5 spsk øko olivenolie
salt og peber

 

ØKOLOGISK

KRYDREDE SVINESPYD & SPELTSALAT MED FRISKE HINDBÆR

Skyl speltkernerne grundigt, og kog dem i let saltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har en smule bid. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte og lad den køle og dryppe af. Snit spidskålen helt fint – brug evt. et mandolinjern.

Rør det hakkede svinekød sammen med krydderier, tomatpuré og sennep. Form 8 aflange frikadeller af farsen, som sættes på træspyd. Gril eller steg spyddene i en smule olie – ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt rundt i den lune spelt i en skål. Vend kålen rundt i blandingen. Skær avocadoerne ud i små tern, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med bær og hele, ristede mandler. Anret de krydrede svinespyd og salaten på et stort fad og servér.

Se flere opskrifter