INGREDIENSER

4 PERSONER

TOMATSAUCE
2 spsk olivenolie
5 fed hvidløg
4 ds flåede tomater
2 tsk havsalt
200 g hakket oksekød

2 auberginer, ca. 500 g
4 spsk olivenolie
Salt og peber
150 g revet parmesan
eller pecorino
1 kugle mozzarella, 125 g

 

 

ØKOLOGISK

Lasagnefad med aubergine & tomat

Varm olivenolie op i en gryde og svits finthakket hvidløg heri. Tilsæt de flåede tomater og salt og lad saucen simre ved middel varme i ca. 1 time – rør undervejs. Blend saucen og smag til. Svits oksekødet og rør det i saucen.

Skær auberginerne i lange, tynde skiver, ca. 4-5 mm, og vend alle skiverne med olie, salt og peber.

Fordel dem på et par bageplader med bagepapir. Bag aubergineskiverne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til de er bløde og begynder at blive gyldne. Fordel et tyndt lag tomat/kødsauce i bunden af et ildfast fad, læg et lag aubergine og drys med revet parmesan/ pecorino – fortsæt til al tomatsauce, aubergine og parmesan/pecorino er brugt op. Kom folie over fadet og bag lasagnen i ovnen i 1 time ved 175 grader. Tag herefter folien af og fordel skiver af mozzarella på toppen. Stil fadet tilbage i ovnen igen og bag lasagnen i ca. 5-6 minutter til osten er smeltet. Pynt med frisk basilikum inden servering.

Serveres med rucola vendt med olivenolie, citronsaft, salt og peber og evt. groft brød.

Se flere opskrifter