INGREDIENSER

18 stk

350 g mørk økologisk chokolade
(gerne 70%)

150 g økologisk hvedemel

30 g økologisk kakaopulver

1 tsk stødt økologisk kanel

1 tsk økologisk bagepulver

½ tsk havsalt

150 g blødt økologisk smør

50 g økologisk sukker

75 g brun økologisk farin

1 økologisk æg

 Topping

25 g hvid økologisk chokolade

1 tsk økologisk kanel

1-2 tsk frysetørrede økologiske bær

 

ØKOLOGISK

Luksus chokoladecookies med kanel

 

Start med at smelte 150 g chokolade over et vandbad. Rør mel, kakao, kanel, bagepulver og salt sammen i en skål. Kom smør, sukker og farin i en anden skål og pisk det godt sammen – rør den smeltede chokolade i. Pisk et æg i blandingen, og vend tilsidst melblandingen i dejen. Hak det resterende chokolade, dvs. 200 g, og rør det i dejen. Form små kugler af dejen – tryk dem let flade. Bag kagerne ved 170 grader i ca. 16 minutter – giv dem endelig ikke for meget.

Når kagerne er kølet helt af, pyntes de med smeltet hvid chokolade, et drys af kanel og frysetørret bær.

Tip: Du kan sagtens fryse dejen ned. Form små kugler af dejen, læg dem på et bræt/fad med en pose omkring og sæt dem i fryseren. Når trangen til en cookie melder sig, tages de ud af fryseren og sættes frosne i ovnen.

 

Vidste du, at der findes pesticidrester i mere end 60 procent af den ikke-økologiske hvedemel? Det viser resultater fra Fødevarestyrelsens nyeste pesticidrapport. Undgå pesticidrester som et ekstra krydderi i dejen - bag dine cookies med økologisk mel.

 

Se flere opskrifter