INGREDIENSER

4 PERSONER
1 blomkål, ca. 600 g
4 spsk olivenolie
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk røget paprika
Salt


DRESSING
2 cm ingefær, ca. 10 g
1 tsk stærk chilisauce
4 spsk olivenolie
Salt

 

 ANDET
75 g sprøde kikærter
1 bdt bredbladet persille,
alm. persille, rucola eller
ærteskud – brug det du bedst
kan lide og har til rådighed
2 æbler
2 avocadoer

SPRØDE KIKÆRTER
2 dåser kikærter
1 spsk olie
2 spsk soja
2 spsk ahornsirup
2 tsk røget paprika
Havsalt

 

ØKOLOGISK

Lun blomkålssalat med chili/ingefær-dressing & sprøde kikærter

Skær blomkålshovedet ud i små buketter og kom dem i en skål. Tilsæt olie,  spidskommen, paprika og salt og vend det hele godt rundt. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det ved 180 grader, varmluft, i ca. 20-25 minutter. Rengør persille og æbler mens blomkålen er i ovnen. Hak persille groft, skær æbler og avocado i små tern.

Lad blomkålsblandingen køle en smule af, vend derefter med hakket persille, æble- og avocadotern.

Rengør ingefæren og kom den i en lille minihakker eller blender sammen med chilisauce, olie og salt. Blend det hele godt sammen og smag dressingen til, evt. med en smule limesaft. Vend dressingen godt rundt i salaten og smag til inden servering. Inden servering toppes den lune salat med sprøde kikærter.

SPRØDE KIKÆRTER
Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, soja, sirup, paprika og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter – sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Se flere opskrifter