INGREDIENSER

MARENGS:
2 øko æggehvider
100 g øko sukker

ANDET:
400 g øko friske jordbær
2 spsk øko olivenolie
2½ dl øko piskefløde
Korn fra ½ øko vaniljestang
Evt. øko mørk chokolade, finthakket

 

 

ØKOLOGISK

MARENGS MED FLØDESKUM OG SØDE JORDBÆR

Pisk æggehviderne med halvdelen af sukkeret til det er stift. Bland forsigtigt resten af sukkeret i. Sæt 16 små toppe på en bageplade. Toppene bages i ca. 65 min ved 100 grader – ikke varmluft.

Rens og halver 300 g jordbær. Kom de halve jordbær i et ildfast fad sammen med olivenolie, og bag dem i ovnen ved 175 grader – gerne varmluft – i ca. 15 minutter. Pisk fløden til let skum, og vend vaniljekornene i.

Rens de sidste 100 g jordbær, og skær dem ud i mindre stykker. Læg 4 marengs i bunden af fire skåle, og fordel flødeskummen ovenpå. Fordel de bagte og friske jordbær henover, og drys evt. med finthakket chokolade.

Se flere opskrifter