INGREDIENSER
MARENGS: 2 øko æggehvider 100 g øko sukker ANDET: 400 g øko friske jordbær 2 spsk øko olivenolie 2½ dl øko piskefløde Korn fra ½ øko vaniljestang Evt. øko mørk chokolade, finthakket |
|
ØKOLOGISK
MARENGS MED FLØDESKUM OG SØDE JORDBÆR
Pisk æggehviderne med halvdelen af sukkeret til det er stift. Bland forsigtigt resten af sukkeret i. Sæt 16 små toppe på en bageplade. Toppene bages i ca. 65 min ved 100 grader – ikke varmluft.
Rens og halver 300 g jordbær. Kom de halve jordbær i et ildfast fad sammen med olivenolie, og bag dem i ovnen ved 175 grader – gerne varmluft – i ca. 15 minutter. Pisk fløden til let skum, og vend vaniljekornene i.
Rens de sidste 100 g jordbær, og skær dem ud i mindre stykker. Læg 4 marengs i bunden af fire skåle, og fordel flødeskummen ovenpå. Fordel de bagte og friske jordbær henover, og drys evt. med finthakket chokolade.