INGREDIENSER

TIL 6-8 PERSONER 

Kage

150 g blødt øko smør

225 g øko sukker

1 tsk øko vaniljepulver

2 økoæg

200 g øko hvedemel

1 tsk bagepulver

1 nip salt

100 g øko creme fraiche

2-3 tsk fintrevet skal af en øko citron

1/2 dl frisk saft af en øko citron

2 spsk blå øko birkes

Øko smør til formen 

Topping 

2 dl øko flormelis

4-5 spsk saft af en øko citron

400 g øko bær, f.eks. hindbær, blåbær og ribs 

ØKOLOGISK

CITRONKAGE MED SOMMERBÆR 

Kagen er sååå nem at lave, smager som en drøm og kan ovenikøbet bages dagen i forvejen. 

Pisk smør, sukker og vaniljepulver lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel, bagepulver og et nip salt sammen og sigt det i dejen. Rør creme fraiche, citronskal og 1/4 dl citronsaft i. Vend birkes i. 

Smør en springform (23cm) med smør. Hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca.30-35 minutter. Fordel 1/4 dl citronsaft på den varme kage, og lad det trænge ned i kagen. Lad kagen køle af. 

Topping 

Rør flormelis med 4-5 spsk. citronsaft til en glat glasur. Fordel glasur på kagen, og top med dejlige bær. 

Vidste du at...

Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året. Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise. 

 

Se flere opskrifter