INGREDIENSER

TIL 4-6 PERSONER

Desserten her er perfekt til gæster, fordi den kan laves dagen i forvejen. Tag den ud fra fryseren 10-15 min. før servering. Evt. lidt før, men vær OBS.

 

Browniebund

200 g øko smør i tern

200 g øko chokolade, ca. 65%

3 store øko æg

225 g øko sukker

1 spsk øko vaniljesukker

125 g øko hvedemel

1 tsk øko bagepulver

1 nip salt

50 g øko hasselnødder, grofthakkede

50 g øko valnødder, grofthakkede

Parfait

300 g øko hindbær evt. frosne

1 1/2 dl øko sukker

1 spsk øko citronsaft

3 øko æggeblommer

1 1/2 dl øko sukker

Korn af 1 fed øko vaniljestang

1/2 liter øko piskefløde

 

Pynt

125 g øko hindbær

125 g øko brombær

125 g øko blåbær

Lidt smeltet mørk øko chokolade

 

 

ØKOLOGISK

HINDBÆRPARFAIT PÅ BROWNIEBUND

TÆRTEBUND

Smuldr mel og smør. Tilsæt flormelis, æggeblomme og salt og saml dejen, evt. med 1 spsk koldt vand. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. Rul dejen ud, gerne mellem to stykker bagepapir, og bag den i en smurt tærteform ved 180 grader i ca. 10 min.

FYLD

Skræl pærerne, skær dem over og fjern kernehuset. Kog vand, sukker og citronsaft op og kom pærerne i og lad dem simre i 2 min. Afkøl dem i lagen.
Tag dem forsigtigt op og lad dem dryppe af.

Bland marcipan og smør. Tilsæt flormelis, vaniljekorn, citronskal og mandler. Tilsæt æg og mel. Kom massen i den forbagte tærtebund og tryk pærerne ned deri.

Bag tærten ved 185 grader i 40-55 min. til den er gennembagt – tjek med strikkepind.

SERVERING

Servér tærten lun eller kold med eller uden snask til.

Tip

Tærten kan også laves med æble.

HVORFOR VÆLGE ØKOLOGISK SMØR

Økologisk smør kommer fra køer, der har græsset ude under åben himmel hele sommeren. Når du vælger økologisk smør til denne ret, sparer du 614 liter grundvand for mødet med pesticider.

Se flere opskrifter