INGREDIENSER

TIL 2-3 PERSONER 

Suppe

1 øko hokkaido, ca. 7-800 g

Øko olivenolie

2 fed øko hvidløg i tynde skiver

1 stort øko løg, hakket

2 øko æbler, revet

3-4 spsk øko karry

1 liter øko urtebouillon

2 dl øko piskefløde

Salt

Topping

1-2 håndfulde ribbet øko grønkål

50 g øko mandler

Øko olivenolie

Salt

1 øko æble

Lidt øko citronsaft

 

ØKOLOGISK

HOKKAIDOSUPPE MED ÆBLE OG GRØNKÅL

SUPPE

Skrub hokkaidoen og flæk den, skrab kernerne ud med en ske. Skær hokkaidoen i tern.

Sautér hokkaidoen i olivenolie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom hvidløg og løg ved efter 5-6 min. og tilsæt æble og karry. Kom bouillon på og lad suppen simre uden låg i ca. 30-40 min.

Blend suppen med en stavblender, kom fløde i og smag den til med salt. Spæd til med mere bouillon, hvis den er for tyk.

TOPPING

Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem. Steg grønkål i olivenolie og krydr med salt. Rist mandlerne i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne. Krydr dem med salt. Vend æbletern med lidt citronsaft.

SERVERING

Servér suppen toppet med grønkål, æbletern og mandler.

TIP

Du kan undlade fløden eller erstatte med kokosmælk,hvis du vil have en vegansk suppe.

HVORFOR VÆLGE ØKOLOGISKE ÆBLER

Æbler er den fødevare, som danskerne får flest pesticidrester fra. Vil du undgå pesticider, er det sikrest at vælge de økologiske æbler. Når du køber 1 kg økologiske æbler,
sparer du endda 125 liter grundvand for mødet med pesticider.

 

Se flere opskrifter