INGREDIENSER

2 1/2 liter 

50 blomsterskærme

3 øko citroner

2 l vand

2 breve citronsyre (50 g)

1 1/2 kg øko rørsukker 

 

Hyldeblomstsaft 

Bring to liter vand i kog. Skær citroner i skiver. Kom blomsterskærme, citroner, citronsyre og rørsukker i en gryde og hæld kogende vand hen over. Rør med en grydeske til rørsukkeret er opløst. Lad indholdet køle af og stil derefter gryden i køleskabet med låg i 3-5 dage. Rør i saften dagligt.

Tag saften ud og si den gennem et saftpose eller klæde. Hæld saften på flasker, der er rengjorte - skoldede og skyllet med Atamon.

Hyldeblomstsaften skal blandes op med vand som enhver anden saftevand.

TIP: Frys din hyldeblomstsaft ned i isterningbakker og kom en eller to terninger i et glas vand og nyd din helt egen iskolde hyldeblomstsaft.      

Vidste du at...

Der blev fundet rester af pesticider i 100% af de ikke-økologiske citroner ved Fødevarestyrelsens seneste kontrol? Der blev ikke fundet rester af pesticider i de økologiske citroner

 

Se flere opskrifter