INGREDIENSER

2 personer

 

Kaffe

2 dl stærk øko kaffe, enten espresso, stærk filterkaffe eller instantkaffe

2 dl varm øko mælk

2 spsk hjemmelavet øko appelsinsirup

 

Appelsinsirup

250 g øko sukker

3 dl friskpresset øko appelsinsaft

Ca. 3 store øko appelsiner

Korn fra ½ vaniljestang, kan undlades

Topping

1 dl øko fløde, pisket til let skum

20 g mørk øko chokolade, grofthakket

 

 

ØKOLOGISK

Julelatte med letpisket flødeskum og appelsinsirup

Fordel den stærke kaffe i to kopper eller glas, tilsæt sirup og rør det godt rundt. Tilsæt varm mælk, top med pisket fløde og drys med grofthakket chokolade eller blot en smule kakaopulver. Serveres med det samme.

Sirup

Kom sukker og appelsinsaft i en lille gryde, som bringes i kog. Herefter skrues straks ned til middelvarme, og lad det småsimre i ca. 20 min under låg. Tilsæt vaniljekorn og lad siruppen simre videre i ca. 10 min. Siruppen hældes på en ren flaske eller glas.

Brug resten af din appelsinsirup til pandekager, vafler, på yoghurt eller fx. til ris a la mande.

Kan du lide tanken om, at dyrene har haft god plads og mulighed for at boltre sig under åben himmel, så skal du vælge økologisk mælk til din julelatte.

Se flere opskrifter