INGREDIENSER

4 personer 

Koldskål

4 pasteuriserede æggeblommer

5 spsk sukker

Korn fra 1 vaniljestang

4 dl ymer eller ylette

1 l kærnemælk

Reven skal fra 1 citron

 

Topping

2 dl havregryn 3 spsk smør

3 spsk sukker

Pynt

250 g friske jordbær

ØKOLOGISKE

Koldskold med ristede havregryn

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til massen er tyk og cremet. Pisk resten af ingredienserne i og smag til. Stil koldskålen på køl indtil den skal serveres.
Kom havregryn, smør og sukker på en varm pande og rør godt rundt indtil grynene bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag de ristede havregryn af panden og lad dem køle helt af.
Server koldskålen med friske jordbær i skiver og et gavmildt drys af sprøde havregryn.

Se flere opskrifter