INGREDIENSER

TIL 3 PERSONER 

Loaded sweet potato

6-8 øko søde kartofler

Lidt øko olivenolie

Salt 

 

Guacamole 

1 fed øko hvidløg

3 øko avocadoer

Saft af 1/2 - 1 økolime

1 øko tomat

1 spsk finthakket øko koriander 

 

Topping 

200 g øko broccoliasparges eller broccoli

Ca. 10 øko cherrytomater

Lidt hakket øko koriander både af øko lime 

 

Evt. 

Øko creme fraiche og øko parmesan 

ØKOLOGISK

LOADED SWEET POTATO 

Det her smager mega usundt! Men det er super sundt og virkelig lækkert. Og så er retten ovenikøbet vegansk! Brug retten som hovedret til 2-3 personer eller lav den som tilbehør – fx til grillet øko kylling. Vil du have søde kartoflerne ekstra snaskede, kan du toppe med creme fraiche og revet parmesan.

Skrub de søde kartofler, og halvér dem. Gnid dem med lidt olie. Grill dem på grillen ved indirekte varme under låg i ca. 20 minutter eller bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de er møre.

Guacamole

Riv 1 fed hvidløg fint eller gnid en morter med hvidløg. Mos avocado- kødet med en gaffel eller i morteren. Smag til med limesaft og salt. Skær tomaten i kvarte, og skær kernerne fra. Skær tomatbådene i tern, og vend dem i guacamolen sammen med finthakket koriander. Smag til igen.

Topping

Damp broccolien i få minutter i saltet vand. Afdryp. Halvér tomaterne.

Servering

Anret søde kartofler på et fad. Top med broccoli, tomat, koriander og servér straks med limebåde og guacamole.

Vidste du at... Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af pesticider. 

 

Se flere opskrifter