INGREDIENSER

TIL 2 PERSONER 

På grillen 

1 øko aubergine 

1 øko squash 

Øko olivenolie 

Salt 

200 g små øko tomater, gerne på stilk

1 øko kyllingebryst

2-4 øko pitabrød  

 

Desuden

Masser af bredbladet

Øko persille

Lidt frisk øko oregano

Øko citronbåde

Chilidressing

3 spsk øko tomatpuré

1/2 tsk fintrevet øko hvidløg

1/2 tsk øko chiliflager

1/2 tsk øko cayennepeber

2 spsk øko olivenolie

1 tsk øko hvidvinseddike

Salt

1 nip sukker

ØKOLOGISK

LUN SALAT MED AUBERGINE, SQUASH OG KYLLING 

Øko kylling er absolut i en klasse for sig. De har levet længe og gået ude i den friske luft. Det bliver heldigvis lettere og lettere at finde økologisk kylling i super- markederne. Også udskåret, så du f.eks. kan nøjes med at købe brysterne. Ellers er der ofte god økonomi (og logik) i at købe en hel kylling og selv partere den – behold endelig skindet på! Smid det hele på grillen med ekstra grønt og invitér gæster, eller grill kun brysterne og steg lår og vinger i ovnen i morgen. Skrog kan blive til fond, hvis du vil være ekstra tjekket.

Chilidressing

Rør tomatpuré med hvidløg, chiliflager, cayennepeber, olivenolie og eddike. Smag til med salt og et nip sukker.

På grillen

Skær aubergine og squash i skiver, og vend dem med lidt olivenolie. Grill dem møre og gyldne på en varm grill eller grillpande. Vend tomaterne med lidt olie og grill dem (det er smart, hvis de sidder på stilken – det gør det nemmere). Gnid kyllingen med lidt olivenolie. Grill den, til den er akkurat gennemstegt. Krydr med salt. Dryp pitabrødene med lidt olivenolie, og grill dem lige inden servering.

Servering 

Anret grillede grøntsager og skiver af kyllingebryst på store tallerkner eller et fad. Dryp med lidt hvidvinseddike og krydr evt. igen med salt. Top med chilidressing og grofthakket persille og gerne lidt oregano. Servér straks med grillede pitabrød og citronbåde. 

Vidste du at... 

Den økologiske kylling har fået masser af motion og derfor har den en bedre muskelsætning. Det betyder, at den har en anden struktur i kødet, og at den skal steges lidt længere ved lavere temperatur.

 

Se flere opskrifter