INGREDIENSER

TIL 2 PERSONER 

 Nudelsalat

125 g øko nudler

1 tsk øko ingefær,

Fintrevet 1 fed øko

Hvidløg, fintrevet

1/2 dl øko soja

Saft af 1-2 øko lime

2 tsk øko sukker

1 øko agurk

200 g små øko tomater

1/2 bundtøkoforårsløg

1 håndfuld øko koriander

1 øko chili

Lidt ristet øko sesam

Øko limebåde

1/2 bundtøkoasparges

Gris 

1-2 øko svinekoteletter

Lidt øko olivenolie

Salt og peber

ØKOLOGISK

NUDELSALAT MED GRILLET SVINEKOTELET 

Fuldkornsnudler er lækkert til denne ret. De fås økologiske i de fleste supermarkeder. Et lille tip er at tilberede dem lidt kortere tid end angivet på pakken, når de skal i en salat. Køb gerne store, tykke koteletter fra økologiske grise, der har haft god plads og har haft mulighed for at boltre sig under åben himmel – det kan nemlig smages! Du behøver ikke nødvendigvis en hel kotelet pr. person. Hellere en halv tyk og saftig kotelet end en hel, lille og flad. 

Gris 

Gnid koteletterne med en smule olivenolie. Grill dem på en varm grill eller grillpande. Krydr dem med salt og peber. 

Nudelsalat 

Kom nudlerne i kogende, saltet vand og kog dem i 1-2 minutter. Skyl dem
evt. i koldt vand, så de ikke klistrer. Rør en dressing af ingefær, hvidløg,
soja, lime og sukker. Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i skiver. Halvér tomaterne, snit forårsløg fint og hak koriander groft. Knæk de nederste træede ender af aspargesene og lav lange aspargesstrimler med en tynd- eller kartoffelskræller. Skær chilien i skiver. Vend nudler med dressing, agurk, tomat, forårsløg og asparges og smag til. Anret nudelsalaten toppet med skiver af kotelet, koriander og chili efter smag. Drys med ristet sesam og servér med limebåde til. 

Vidste du at... 

Alle økologiske grise fødes i hytter på marken. Når de bliver større kommer de typisk ind i en stald, men de har stadig adgang til det fri. 

 

Se flere opskrifter