INGREDIENSER

TIL 4-6 PERSONER

Denne tærte er nem at lave, og smag- er skønt som den er eller med vanilje- is, drænet yoghurt eller creme fraiche.

 

Tærtebund

125 g øko mel

100 g øko smør

30 g øko flormelis

1 øko æggeblomme

1 knps salt

Evt. 1 spsk koldt vand

Lidt øko smør til formen

 

 

Fyld

2 øko pærer

5 dl vand

4 dl øko sukker

1/2 dl øko citronsaft

100 g øko marcipan, revet

100 g øko smør

100 g øko flormelis

Korn af 1/2 øko vaniljestang

1 spsk øko citronskal, fint revet

75 g hakkede øko mandler

2 øko æg
50 g øko mel

 

 

ØKOLOGISK

PÆRETÆRTE MED MANDLER

TÆRTEBUND

Smuldr mel og smør. Tilsæt flormelis, æggeblomme og salt og saml dejen, evt. med 1 spsk koldt vand. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. Rul dejen ud, gerne mellem to stykker bagepapir, og bag den i en smurt tærteform ved 180 grader i ca. 10 min.

FYLD

Skræl pærerne, skær dem over og fjern kernehuset. Kog vand, sukker og citronsaft op og kom pærerne i og lad dem simre i 2 min. Afkøl dem i lagen.
Tag dem forsigtigt op og lad dem dryppe af.

Bland marcipan og smør. Tilsæt flormelis, vaniljekorn, citronskal og mandler. Tilsæt æg og mel. Kom massen i den forbagte tærtebund og tryk pærerne ned deri.

Bag tærten ved 185 grader i 40-55 min. til den er gennembagt – tjek med strikkepind.

SERVERING

Servér tærten lun eller kold med eller uden snask til.

Tip

Tærten kan også laves med æble.

HVORFOR VÆLGE ØKOLOGISK SMØR

Økologisk smør kommer fra køer, der har græsset ude under åben himmel hele sommeren. Når du vælger økologisk smør til denne ret, sparer du 614 liter grundvand for mødet med pesticider.

Se flere opskrifter