INGREDIENSER

TIL 4 PERSONER 

Kofta

300 g hakket øko oksekød

1 dl revet øko squash

1/2 dl revet øko løg

100 g øko fetaost

1 håndfuld bredbladet øko persille

2-3 tsk knust øko spidskommen

1 tsk øko chiliflager

1 spsk øko mel

1 øko æg

Salt og peber

Øko olivenolie

 

Tzatziki

1 øko agurk

1 fed øko hvidløg

1 tsk salt

3 dl drænet øko yoghurt

Salt

Lidt øko olivenolie

Evt. lidt hakket øko mynte

Salat

4 øko pitabrød

Øko olivenolie

Salt

3-4 øko tomater

1 øko agurk

1 øko salat, fx iceberg

Lidt bredbladet øko persille

Evt. lidt øko mynte

 

ØKOLOGISKE

SALAT MED KOFTA & TZATZIKI

KOFTA

Rør kødet med revet squash, revet løg, smuldret fetaost, hakket persille, spidskommen, chili, mel, æg, salt og peber. Form små aflange frikadeller og steg dem gyldne og i olie på en varm pande til de er gennemstegte.

TZATZIKI

Riv agurk og hvidløg og kom begge dele i en si. Drys en smule salt på og lad det dryppe af.

Klem væden fra agurken og rør agurk og yoghurt sammen. Smag til med olivenolie og evt. lidt mynte.

SALAT

Pensl pitabrødene med olivenolie og grill dem på en varm grillpande (eller rist dem uden olie).

Skær tomat og agurk i mundrette stykker. Snit salaten.

SERVERING

Anret salat, agurk, tomat og krydderurter i dybe tallerkner. Krydr med olie, eddike, salt og peber. Top med kofta og tzatziki og servér med grillet pita.

HVORFOR VÆLGE ØKOLOGISK OKSEKØD

Fordi alle økologiske dyr kommer ud under åben himmel. Ved at vælge økologisk oksekød til denne ret, sparer du samtidig 1406 liter grundvand for mødet med pesticider.

 

Se flere opskrifter