INGREDIENSER

TIL 4 PERSONER

Her er ekstra boller – brug dem til morgenmaden, madpakken eller frys dem, hvis du ikke kan nå at spise dem inden for 1-2 dage.

 

Sandwichboller 14 stk. 

25 g øko gær

5 dl lunet vand

75 g øko sukker

2 tsk groft salt

75 g smeltet øko smør

550 – 600 g øko hvedemel

Ca. 250 g øko rugmel

1 øko æg

2 spsk koldt vand

 

 

Fyld

2 øko kyllingebryster

Saft af 1 øko citron

Øko mel

Øko olie til stegning

Salt

Sprød øko salat

1 øko løg i tynde skiver

2-3 øko tomater i skiver

Øko mayonnaise

 

Slaw

3 spsk øko hvidvinseddike

2 tsk øko sukker

3 spsk øko mayonnaise

1/2-1 fed øko hvidløg, fint revet

1 lille øko spidskål, snittet

2-3 øko gulerødder, revet

1-2 stilke øko bladselleri, fint snittet

 

 

ØKOLOGISK

SPRØD KYLLINGESANDWICH MED SLAW

SANDWICHBOLLER

Rør gæren ud i lunet vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør og derefter mel. Dejen æltes blank og glat. Lad dejen hæve i 1 time.

Del dejen i 14 klumper og tril dem til boller på et meldrysset bord. Sæt dem tæt på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.

Lad bollerne hæve endnu 1 time. Pensl dem med æg pisket med koldt vand, og bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 min. til de er gyldne.

FYLD

Flæk kyllingebrysterne, så du får 4 flade stykker kylling. Kom dem i en frysepose med citronsaft. Kom 1 dl hvedemel i en anden frysepose. Kom kyllingen i posen med mel og ryst.

Steg kyllingen i olie på en varm pande, til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt.

SLAW

Rør eddike og sukker sammen. Rør mayonnaise og hvidløg i. Vend kål, gulerødder og bladselleri i dressingen og smag til.

SERVERING

Flæk bollerne. Smør dem med mayo og fyld dem med salat, kylling, tomat og løg. Servér straks med slaw.

TIP

Læg løgskiverne i koldt vand indtil serveringså bliver de mildere.

 

Se flere opskrifter