INGREDIENSER

TIL 2 PERSONER 

Denne ret kan sagtens stå alene som en smuk og simpel vegetarret. Men du kan også servere den til stegt gris, kylling eller fisk.

 

Selleri 

1 øko knoldselleri

Øko olivenolie

Salt

100 g øko smør

50 g øko hasselnødder

Vinaigrette

1 tsk flydende øko honning

2 spsk lys øko eddike, fx æble- eller hvidvinseddike

3 spsk øko olivenolie

1/2 øko æble i minitern

Hakket øko dild

 

Tilbehør

Evt. godt øko brød og en frisk salat

 

ØKOLOGISK

STEGT KNOLDSELLERI MED BRUNET SMØR OG ÆBLE

SELLERI

Skær skrællen af sellerien og skær den i halve eller kvarte. Steg dem stille og roligt i olie på en varm pande til de er gyldne og møre, ca. 15-20 min. Krydr med salt.

Smelt imens smør i en kasserolle. Lad det brune, så det dufter af nødder.

Rist nødderne på en tør, varm pande. Gnid de løse hinder af og hak nødderne groft.

VINAIGRETTE

Rør en vinaigrette af honning, eddike, olie og vend æbletern og dild i.

SERVERING

Servér selleri med brunet smør, nødder og vinaigrette.

HVORFOR VÆLGE ØKOLOGISK KNOLDSELLERI

Så sparer du ikke bare dig selv og din familie for rester af pesticider. Ved at købe et knoldselleri til denne ret sparer du også 47 liter grundvand for mødet med pesticider.

TIP

Vinaigretten er også god i en kartoffelsuppe!

 

Se flere opskrifter