INGREDIENSER

Ca. 40-50 stk, alt efter størrelse

 

Flødekarameller med appelsin

250 ml øko piskefløde

50 g øko smør

550 g økologisk rørsukker

Skal fra 1 øko appelsin

 

Topping

150 g mørk øko chokolade (70%), smeltet

Havsalt

 

 

ØKOLOGISKE

Flødekarameller med appelsin

Kom alle ingredienserne i en stor gryde og varm blandingen op ved medium varme – lad karamelmassen koge indtil det når en temperatur på 122 grader (det kan tage op til 20 min). Tag gryden af varmen og hæld karamelmassen i en form (25x20 cm) beklædt med bagepapir. Stil massen på køl i ca. 2 timer, hvorefter den skæres eller klippes ud til små firkantede karameller, som vendes i mørk, smeltet chokolade og drysses med en smule havsalt. De er også gode uden chokolade. Karamellerne kan pakkes ind i papir og bruges som en julegave eller værtindegave.

Tip: Du kan evt. tilsætte 1 tsk vaniljepulver i blandingen. 

Der er en himmel til forskel for de økologiske dyr.

Se flere opskrifter