INGREDIENSER

16 HVEDER 

450 g øko hvedemel

2 dl øko mælk

100 g øko smør

40 g øko gær

1 spsk. øko sukker

1 stk. øko kardemomme

1⁄2 tsk. groft salt

2 øko æg

1 pisket øko æg til pensling

 

ØKOLOGISKE

HVEDER

Lun mælken til ca. 35 °C og rør æg, sukker og gær i.

Bland mel, kardemomme og salt i en skål og smuldr smøret i melblandingen.

Ælt de to blandinger sammen til en smidig dej og hæv dejen i en skål i en time.

Tag dejen ud på et bord, drysset med mel, og ælt den godt igennem.

Form 16 hveder, som placeres tæt på en bradepande med bagepapir – uden at røre hinanden. Kom et rent viskestykke over og lad bollerne efterhæve i 45 min.

Pensl bollerne med 1 pisket æg, og bag dem ved 180 °C varmluft i 12-15 minutter.

Hvederne skæres midt over, ristes og nydes med koldt smør.

 

Se flere opskrifter