INGREDIENSER

TIL 4 PERSONER 

 

Sur/søde abrikoser:

100 g øko abrikoser

100 g øko sukker

Ca. 2 dl vand

1⁄2 dl øko eddike

2 spsk. øko syltekrydderier (en blanding af sennepsfrø, allehånde, tørret chili og nelliker)

 

Syltede appelsinskaller:

2 store øko appelsiner

Ca. 5 cm øko ingefær

75 g øko sukker

Vand

 Knækbrød:

150 g øko hvedemel

50 g øko grahamsmel

1 dl øko kerner efter eget valg (vælg gerne små eller flade kerner, så du kan rulle knækbrødet tyndt ud)

1 dl vand

3 spsk øko olie

ØKOLOGISKE

OSTEBORD MED SUR/SØDE ABRIKOSER OG SYLTEDE APPELSINSKALLER

 

Sur/søde abrikoser

Kog en lage af vand, sukker, eddike og krydderier til alt sukkeret er opløst. Kom abrikoserne i lagen og læg låg på gryden. Kog blandingen ved svag varme i 10 min. og rør gerne ind i mellem. Opbevar abrikoserne på køl.

Syltede appelsinskaller

Skræl appelsinerne og pres dem (gem saften). Skær appelsinskallen i ønskede stykker. Kom skallerne i en gryde, dæk dem med vand og kog blandingen op uden låg. Når vandet har kogt, hældes vandet fra og erstattes med nyt vand. Det er vigtigt, at skallerne ikke tørrer ind. Gentag opkogningen i frisk vand fem gange, da der for hver opkogning forsvinder lidt bitterstof fra skallerne. Smag på skallerne – er de for bitre, kan opkogningen gentages et par gange.

Kom skaller, sukker, ingefær (skyllet, med skræl) og appelsinsaft i en gryde. Tilsæt lidt vand så det dækker blandingen. Lad det simre ved svag varme til skallerne er møre og helt kandiserede. Skallerne er færdige, når de er blanke. Tilsæt evt. mere vand løbende, så blandingen ikke koger tør.

Knækbrød

Tænd ovnen på 180 grader. Rør alle ingredienserne sammen og lad dejen hvile under film i 20 min. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Placer knækbrødsdejen på en bageplade og bag den i 12-15 min. eller til den er gylden. Afkøl den helt på en rist og bræk derefter knækbrøddene i passende stykker.

NB: Knækbrødet bliver først sprødt, når det er afkølet.

TIP!

De sur/søde abrikoser kan med fordel laves dagen i forvejen, så de kan trække smag til sig fra krydderilagen.

Saltede nødder på dit ostebord klæder de øvrige ingredienser rigtig godt.

 

Se flere opskrifter