INGREDIENSER

(6 portioner)

MØRDEJ:
300 g øko mel
100 g blendede øko mandler
225 g koldt øko smør
2 øko æg
100 g øko sukker

6 øko pærer
75 g øko sukker
50 g øko smør
Lavendel (kan udelades)
Øko Creme fraiche 18% el. 38%

 

 

ØKOLOGISK

Pære tarte tatin med creme fraiche og lavendel

Lav først mørdejen, som gerne skal hvile en times tid på køl. Bland de blendede mandler, mel og smør til en smuldret masse. Tilsæt æg og sukker og ælt dejen sammen til en ensartet masse. Lad dejen hvile tildækket på køl i ca. 60 minutter.

Skræl pærerne, tag kernehuset ud og skær dem i kvarte.

Lad sukkeret karamelisere i en pande ved jævn varme til sukkeret smelter og bliver gyldent. Tilsæt smørret, og lad det bruse af. Læg pærestykkerne BRUG ØKOLOGISKE PÆRER rundt i panden, og lad dem simre i karamellen i 8-10 minutter ved lav varme. Rul mørdejen ud og skær den til, så den er lidt større i diameter end panden. Tag panden af varmen og læg dejen over pærerne. Fold dejen ned i kanterne og sæt panden i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C.

Lad tærten trække i 5 minutter, inden den vendes ud på en tallerken.

Serveres lun med kold creme fraiche. Drys evt. med lavendel inden servering.

Se flere opskrifter