INGREDIENSER

4 PERSONER
4 fed hvidløg
1 rødløg
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk stødt kanel
4 spsk olie til stegning
500 g kyllingfilet
2 grønne peberfrugter
250 g basmatiris, skyllede
5 dl hønsefond
Salt og peber

TOPPING
4 spsk mandler
1 håndfuld persille
Skal fra 1 citron

 

ØKOLOGISK

Ris pilau med kylling & ristede mandler

Kom hvidløg, rødløg og krydderier i en minihakker og blend det hele godt sammen til en sammenhængende pasta. Svits pastaen i olie i en dyb pande – lad krydderierne “brænde” en smule af. Skær kyllingen ud i tern og svits stykkerne sammen med krydderierne. Skær peberfrugterne i strimler. Tilsæt peberfrugter og ris til blandingen og steg videre i 3 minutter til risene bliver klare. Hæld fonden i panden og krydr med salt og peber. Læg låg på panden, skru ned for varmen, og lad risene simre i ca. 20 minutter til al væden er absorberet. Tag panden af varmen og løsn risene med en gaffel. Smag til.

Rist mandlerne på en tør pande. Lad dem køle af, og hak dem groft. Skyl og nip persillen og hak den fint og bland den med revet skal fra 1 citron. Servér retten drysset med mandler, persille og citronskal.

Se flere opskrifter