INGREDIENSER

4 PERSONER
3 dl perlespelt
250 g hokkaidogræskar
2 rødløg
2 spsk olivenolie
Salt og peber
100 g savojkål
4 forårsløg
125 g brombær
75 g valnødder

DRESSING
4 stængler mynte
4 spsk olivenolie
Skal fra 1 citron
Saft fra ½ citron
Salt og peber

 

ØKOLOGISK

Speltsalat med bagt hokkaido & brombær

Kog spelten efter anvisning på pakken og lad den køle af. Skær græskarret ud i små tern, og skær rødløgene ud i tynde både – vend begge dele med olie, salt og peber og fordel det på en bageplade eller i et ildfast fad. Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Snit kålen rigtig fint – brug et mandolinjern eller en skarp kniv. Rengør forårsløg grundigt og hak dem fint. Kom den kogte perlespelt i en skål sammen med bagt hokkaido, rødløg, snittet kål, forårsløg og brombær.

Hak mynten helt fint og rør den sammen med olivenolie, citronskal- og saft, salt og peber – smag dressingen til og vend den godt rundt i salaten. Inden servering toppes salaten med grofthakkede valnødder.

Se flere opskrifter