INGREDIENSER

4 PERSONER
20 g ingefær
4 fed hvidløg
3 spsk kokosolie
3-4 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt gurkemeje
400 g gulerødder
400 g græskar, fx
hokkaidogræskar
Ca. 6-8 dl grøntsagsbouillon
2 dåser kokosmælk
1 rød chili
Saft fra 1 lime
Salt

SPRØDE KIKÆRTER
2 dåser kikærter
1 spsk olie
2 spsk soja
2 spsk ahornsirup
2 tsk røget paprika
Havsalt

TOPPING

Frisk timian
2 æbler, i tern

 

ØKOLOGISK

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

Hak ingefær og hvidløg groft og svits det i kokosolie i en varm gryde i ca. 1-2 minutter. Tilsæt spidskommen og gurkemeje og rør godt rundt. Skær gulerødder og græskar ud i grove stykker og kom dem i gryden, og svits det hele i ca. 3-4 minutter. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 30 minutter under låg eller indtil gulerødder og græskar er helt møre.

Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, soja, sirup, paprika og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter – sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Tilsæt kokosmælk og chili til suppen, og blend den med en stavblender. Lad suppen simre igen i ca. 30 minutter, smag den til med limesaft og salt inden servering. Fordel suppen i skåle og top med kikærter, frisk timian og små æbletern.

Se flere opskrifter