INGREDIENSER

4 PERSONER

VAFLER:
4 øko æg
20 g øko hørfrø
80 g øko sesamfrø
100 g øko solsikkekerner
1 nip salt
Øko olie eller øko smør til stegning

SALAT:
150 g øko spidskål
3 øko gulerødder
75 g øko bønnespirer
1 håndfuld frisk øko mynte
2 tsk øko sesamfrø

DRESSING:
3 dl øko yoghurt naturel
Skal og saft fra 1 øko lime
1 fed øko hvidløg, revet
1 tsk øko Chiliflager
Salt og peber

ANDET:
8 øko falafler

 

ØKOLOGISK

SPRØDE MADVAFLER MED KÅLSALAT, FALAFLER & YOGHURTDRESSING

Kom æg, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og salt i en blender eller minihakker, og blend det godt sammen. Lad gerne dejen hvile i ca. 5 minutter. Varm et vaffeljern godt op, smør det med lidt olie eller smør, fordel en portion dej på hver vaffelplade, luk vaffeljernet og bag i alt fire vafler i ca. 6-7 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad være med at åbne vaffeljernet undervejs, da dejen kan hænge fast.

Snit spidskål fint, og skær gulerødderne i tynde strimler eller små tern. Bland det sammen i en skål med de rengjorte bønnespirer. Hak mynten groft, og bland alle grøntsagerne sammen til en salat.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål, og rør dem godt sammen – smag til. Fordel salaten på vaflerne sammen med dressing, varme falafler og et drys af sesamfrø.

Se flere opskrifter