INGREDIENSER

2- 4 PERSONER

TÆRTEBUND
200 g havregryn
1 æg
100 g smør
Et nip salt

LØG
2 rødløg
1 spsk smør, til stegning
1 spsk honning
1 spsk æblecidereddike

 

 

ANDET FYLD
250 g svampe, fx champignoner,
østershatte, kantareller
1 spsk smør, til stegning
1 stilk rosmarin
Salt og peber
2 æg
150 g hytteost

 

ØKOLOGISK

SVAMPETÆRTE MED KARAMELLISEREDE LØG

Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint til mel – kom melet i en skål. Rør æg, smør og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den samler sig og har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse den ned i tærteformen med hænderne. Brug en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande og steg løgene til de falder sammen. Tilsæt honning og æblecidereddike og steg videre i 8 minutter til løgene karamelliserer.

Rens svampene og skær dem ud i mindre stykker – svits dem på en varm pande i smør sammen med finthakket rosmarin til de bliver bløde og gyldne – krydr med salt og peber. Pisk æggene sammen med hytteost og evt. en smule salt og peber. Fordel løg, svampe og æggeblanding i den forbagte tærtebund og bag tærten igen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter eller til fyldet har sat sig og tærten er sprød og gylden.

Server gerne en grøn, frisk salat sammen med tærten.

 Se flere opskrifter