INGREDIENSER

20 stk.

 

300 g lys økologisk tahin

3 spsk økologisk kokosolie

1 nip havsalt

1 tsk ren økologisk vaniljepulver eller korn fra ½ økologisk vaniljestang

½ tsk stødt økologisk kardemomme

100 g økologisk ahornsirup

2 spsk økologiske kakaonibs eller finthakket mørk økologisk chokolade, gerne 85%

Pynt: 1 spsk usaltede økologiske pistacienødder, finthakkede

 

 

ØKOLOGISK

Tahinkonfekt med et drys af kardemomme

 

En anderledes og velsmagende konfekt lavet med få ingredienser.

Kom tahin, kokosolie, salt, vanilje, kardemomme og sirup i en lille gryde og smelt det sammen ved svag varme – smag massen til. Rør kakaonibs i og hæld massen i en lille form (20*20 cm) beklædt med film. Pynt evt. med hakkede pistacienødder på toppen.

Stil formen i fryseren i ca. 4 timer, hvorefter massen kan skæres ud i små stykker med en skarp kniv. Opbevar konfekten i fryseren og spis det direkte derfra - det smelter nemlig hurtigt i stuetemperatur.

Du kan pifte din konfekt op med de smage du kan lide, f.eks. frysetørrede bær, kanel, appelsinskal, granatæblekerner, kaffe, kakao eller gojibær - kun fantasien sætter grænser!

 

Vidste du, at du sparer dig selv og din familie for rester af pesticider, når du køber økologisk?

 

Se flere opskrifter