INGREDIENSER

4 PERSONER

SPICY BLOMKÅL
1 blomkål, ca. 600 g
1 ¼ dl vand
1 dl mælk
125 g fuldkornsrismel
Salt og peber

BBQ-SAUCE
1-2 spsk stærk chilisauce
3 spsk kokosolie
1 spsk æblecidereddike
2 dl ketchup
1 tsk chilipulver eller røget
paprika
1 tsk spidskommen
Salt og peber

SALSA
2 modne mangoer
1 rødløg
1 bdt koriander
½ - 1 rød chili, alt efter styrke
Saft fra 1 lime

4-8 tortillas, alt efter størrelse

 

ØKOLOGISK

Tortillas med spicy blomkål & mangosalsa

Rens blomkålshovedet og skær det ud i små buketter. Pisk vand, mælk og rismel sammen i en skål og tilsæt derefter salt, peber, chili, spidskommen.

Vend blomkålsbuketterne i dejen og lad det overskydende dryppe en smule af.

Fordel buketterne på 2 bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader, varmluft, i 20 minutter.

Lav saucen imens blomkålene bager; kom alle ingredienserne til BBQ-saucen i en gryde og varm dem op ved svag varme indtil det hele er smeltet sammen – smag evt. til med mere chili. Tag buketterne ud af ovnen og vend dem rundt i saucen – sørg for at alle buketterne er godt dækket af saucen. Læg dem tilbage på bagepladerne og bag dem igen ved 200 grader, varmluft, i ca. 20 minutter – vend dem halvvejs. Blomkålsbuketterne skal helst være sprøde og mørkebrune i kanterne.

Skær skrællen af mangoerne og skær kødet ud i små tern. Hak løg, koriander og chili helt fint og vend det med mangoternene. Pres limesaft ud over salsaen og smag til.

Fordel de varme blomkålsbuketter på lune tortillas, og top med mangosalsa og evt. frisk koriander.

Se flere opskrifter