INGREDIENSER

50 STK.

75 g smuttede økologiske mandler

1/2 stang økologisk vanilje

250 g økologisk mel

1/2 tsk hjortetaksalt

200 g økologisk smør

125 g økologisk sukker

1 økologisk æg

 

 

ØKOLOGISKE

Vanillekranse med mandler

Hak eller blend mandlerne fint. Flæk den halve vaniljestang, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en kniv, så kornene skilles ad. Bland mel og hjortetaksalt med mandler og vaniljekorn i en skål.

Smuldr køleskabskoldt smør ud i melblandingen, og tilsæt så sukkeret. Pisk ægget sammen og saml dejen med det til en fast, ensartet masse. Sæt dejen på køl i minimum 1 time.

Tænd ovnen på 200° C. Kør dejen gennem en kødhakker monteret med stjerneformet kageplade. Skær pølserne ud i 10 cm lange stykker og form dem til små kranse. Læg kransene på en bageplade med bagepapir. Bag kransene øverst i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne.

Kom forsigtigt kagerne over på en bagerist og lad dem afkøle helt, før de kommes i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg.

 

Se flere opskrifter